Warme thee met warm weer?

Nu de temperatuur oploopt is het eerste waar je aan denkt waarschijnlijk een lekker koud drankje of een ijsje. Maar probeer ook eens een warme thee tijdens op zo’n hete dag. Warme dranken helpen namelijk om het lichaam af te koelen, omdat een kopje warme thee of water ervoor zorgt dat je gaat zweten.

Zweten zorgt er dus voor dat je lichaam afkoelt. In je mond, keel en spijsverteringskanaal zitten temperatuursensoren die, wanneer jij een kopje thee drinkt, een signaal sturen naar je hersenen om meer zweet te produceren. Vooral de thermoreceptoren in de maag spelen hierin een grote rol.  Door de toename van transpiratie koel je af. Dit werkt echter alleen na een periode van lichamelijk rust. Bij het sporten is er al zweet geproduceerd en dan heeft het drinken van warm water geen effect meer. Voor extra gezondheidsvoordelen kies je een van deze theeën.

Naast warme thee, is koude thee ook een verfrissende dorstlesser. Je kunt eenvoudig zelf ijsthee maken met ons ijsthee pakket. Het voordeel hiervan is dat het geen mierzoet drankje is, maar toch fris en wat smaakvoller dan een glas water. Zet thee met een smaakje naar keuze en doe er eventueel honing door. Even laten afkoelen, ijsblokjes erin en proost!

Pakket IJsthee

Met dit pakket begin je de zomer goed! Het bevat alles wat je nodig hebt voor een heerlijke ijsthee; Een Karaf met kurk, 50 gram ijsthee naar keuze en Theezakjes. Ook leuk om cadeau te geven als traktatie, kleinigheidje of aan collega’s.

Winkelwagen
Scroll naar boven